Àlex Hinojo

Consultor cultural especialitzat en coneixement compartit.
Viquipedista en residència al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

 
Ha treballat en projectes relacionats amb wiquipèdia a institucions com el Museu Picasso de Barcelona, el CCCB o la Fundació Joan Miró.
Wikimedia GLAM wiki Ambassador. Diplomat en Ciències empresarials amb un postgrau en gestió museística i un altre en gestió cultural. Es dedica a buscar i promoure projectes de col·laboració entre institucions culturals i la Viquipèdia. Com a professional del sector cultural i com a viquipedista experimentat, està molt interessat en les relacions Museu-Wikipedia i és un dels impulsors del projecte Viquipèdia: GLAM, que ajuda a compartir i difondre arreu del món el coneixement generat a les institucions culturals, a través de projectes de col·laboració amb editors experimentats de Wikipedia. GLAM és un acrònim de l’anglès Galleries, Libraries, Archives and Museums (Galeries, Biblioteques, Arxius i Museus). Aquest portal us ofereix recursos per connectar i començar un projecte amb la comunitat de viquipedistes.
Hinojo va començar a editar la Viquipèdia el 2007, creant articles relacionats amb el videoart. Últimament fa articles relacionats amb museus catalans i patrimoni. Un dels molts reptes inacabats és completar o crear els articles en vermell de la Llista d’artistes amb obra al MNAC.
També és membre de l’Associació Amical Viquipèdia per difondre activament aquest projecte i els seus principis.

Anuncis
Anuncis

Segueix-nos a Twitter